Lemosin | français | English | |
lo baselic | le basilic | basil | |
lo persilh | le persil | parsley | |
lo tim | le thym | thyme | |
l'api, lo selerí | le céleri | celery | |
l'alh, (la lissa) | l'ail | garlic | |
l'inhon, lo vinhon, la ceba | l'oignon | onion | |
l'eschalòta, la ciboleta | l'échalote | shallot | |
lo porret, porrat | le poireau | leek | |
l'artichau | l'artichaut | artichoke | |
l'asperja | l'asperge | asparagus | |
lo champanhòu, (lo potareu, potarel) |
le champignon | mushroom | |
la salada, l'ensalada la laituja |
la salade la laitue |
salad lettuce |
|
lo chaul lo chaul-flor |
le chou le chou-fleur |
cabbage cauliflower |
|
la coja, cocorja, citrolha | la citrouille | pumpkin | |
la cogeta, corgeta | la courgette | zucchini | |
lo concombre | le concombre | cucumber | |
l'aubergina, lo "viech d'ase" |
l'aubergine | eggplant | |
lo pebron | le poivron | sweet/bell pepper | |
la pebrina, lo piment | le piment | hot/chili pepper | |
la fava | la fève | broad bean | |
la fava en grun, mongeta | le haricot | bean | |
la fava verda | le haricot vert | green bean | |
lo peseu, (pesél), cese | le petit pois | pea | |
lo peseu becut | le pois chiche | chickpea | |
las lentilhas | les lentilles | lentils | |
la cereala lo grun, (lo gran, la grana) |
la céréale le grain |
cereal |
|
lo blat, la segle, (lo segle) | le seigle | rye | |
lo blat, lo froment | le blé, le froment | wheat | |
lo blat roge, lo bigarran | le maïs | maize, corn | |
l'òrdi, òrgi | l'orge | barley | |
l'avena, la civada | l'avoine | oat(s) | |
la poma de terra, trufa, trefla la pompira, patata |
la pomme de terre la "patate" [pop.] |
potato |
|
lo naveu, nabin | le navet | turnip | |
la bledaraba, peta-raba | la betterave | beet, beetroot | |
la pastenaja, (carròta) | la carotte | carrot | |
lo rafe, radiç [Fr.] | le radis | radish | |
l'avocat | " | avocado | |
l'oliva verda/negra | l'olive verte/noire | green/black olive | |
la tomata, poma d'amor | la tomate | tomato |